חדשות התעשייה 4

"קבוצת מפטגון מתכננת, מקימה, מנטרת ומבקרת פתרון 360° עבור מפעלי תעשייה תהליכית בארץ ובעולם"

צילום: ניר אורון

ראיון עם תומר הררי, בעלים ומנכ"ל קבוצת מפטגון

"בשנת 1994 הצטרפתי לחברה שייסד אבי, מוטי הררי, לפני למעלה מ-60 שנים, וכיום אני מנהל, יחד עם שני אחיי ומנהלים נוספים, את קבוצת מפטגון בארץ ובעולם".

"קבוצת מפטגון מתכננת, מקימה, מתחזקת ומנטרת מא' עד ת' מפעלי תעשייה תהליכית בארץ ובעולם. אנו מספקים ללקוחותינו מעטפת שלמה, מה שכמעט אין לה אח ורע בארץ – בתחום האלקטרו-מכאני, וגם בתחום ההקמה של המפעלים. אנו מתחילים בבדיקת ההיתכנות ובתכנון, ממשיכים בביצוע וההקמה ומסיימים בשלב המסירה של מפעל עובד ללקוח. בהמשך אנחנו מספקים שירותי תחזוקה, בקרה, סייבר ואבטחת המפעל. התעשייה התהליכית זו המומחיות שלנו –  מפעלים לייצור מוליכים למחצה כמו אינטל וטאואר, מפעלי תרופות, פארמה וביוטכנולוגיה כמו טבע ו-BTG, מפעלי מזון כמו תנובה, טרה ושטראוס, ועוד הרבה מאוד לקוחות בארץ ובעולם – כל מפעל שיש בו צנרת, משאבות, מיכלים, מכשירי בקרה ומדידה".

חידושים טכנולוגיים?

"החידוש הכי גדול בשנים האחרונות הוא המעבר לשימוש במודל ממוחשב, תלת-ממדי (BIM) של מבנה המפעל. שיטת עבודה זו מאפשרת לנו לתכנן ולייצר חלק גדול מהרכיבים האלקטרו-מכאניים עוד בטרם המפעל נבנה פיזית. כך ניתן למנוע טעויות תכנוניות ולהקדים את הלו"ז בכ-30%, ולמזער את השינויים והתוספות. הלקוח יכול לבחון את המפעל טרם ביצוע העבודות. החידוש הוא בשילוב יכולות, כלים הנדסיים מתקדמים (תוכנות וסריקות לייזר) עם מיומנות הנדסית, וכמובן עם צוות ביצוע מקצועי המתמחה בבניית מערכות אלקטרו-מכאניות".

התרחבתם לעולם הגדול. צריך מוטת שליטה רחבה.

"החברה פועלת בישראל, אירלנד, גרמניה, הודו וארה"ב, 1100 עובדים מיומנים (מתכננים ועובדי ביצוע), הכי טובים שיש, ניהול מקצועי (מנהלים בכל מדינה, מנהלי חטיבות, מנהלי תחומים מקצועיים) ומערכת דיווח ברמה גבוהה, מה שמאפשר לנו שליטה על כל הפעילויות שלנו".

מה תציגו בתערוכה?

"נציג את קבוצת מפטגון על שלל פעילויותיה, פרויקטיה ואנשיה. המבקרים והמבקרות בביתן שלנו יוכלו להיפגש עם נציגי קבוצת החברות שלנו וללמוד עוד על החידושים והשינויים".

מרכז אבטחת סייבר למערכות תפעוליות

צילום: דניאל אסתריקין, Funia

אזור החדר הנקי במפעלי מפטגון

צילום באדיבות חברת מפטגון

פרויקט ביצוע במפעל לייצור דיו

"אנו מטפלים באיכות האוויר הדחוס בקווי הייצור במפעלי מזון, תרופות, כימיקלים, שבבים וגם בבתי החולים"

ראיון עם בר פיניש , מנכ"ל חברת PAT

"חברת PAT לטכנולוגיית אוויר דחוס בע"מ הוקמה בשנת 2000 על ידי אבי, יהודה פיניש ז"ל. התחלתי את דרכי בחברה כמנהל טכנולוגיות וזאת לאחר שירות צבאי מתמשך כראש צוות תוכנה ומנהל פרויקטים. נכנסתי לתפקידי כמנכ"ל החברה לפני כשנה וחצי ואני נעזר בניסיונם העשיר של כל עובדי החברה, ובמיוחד סמנכ"ל השירות הוותיק שהינו בעל ניסיון רב בתחום המדחסים, של מהנדס המכירות, ושל האחראי על המשימות המיוחדות והתהליכים האסטרטגיים בחברה".

במה עוסקת החברה?

"החברה עוסקת ביבוא, שיווק ומתן שירות למדחסי אוויר בתעשייה. לקוחותינו פועלים בתחומים מגוונים, כגון תעשיות המזון והמשקאות, התרופות, הכימיקלים, השבבים, המתכת, העיבוד השבבי והתעשיות הביטחוניות, וגם בתחום הרפואה (אוויר נשימתי בבתי חולים). אנו נותנים מענה לצורכי המפעלים בכל הנוגע לטיפול באיכות האוויר הדחוס בצנרת של קווי הייצור (ייבוש, קירור, ניקוז)".

למה משמש האוויר הדחוס?

"האוויר הדחוס משמש להפעלת מכונות הייצור, לפי דרישת הספיקה והלחץ שלהן. כלומר, תהליך הייצור כולו תלוי באוויר הדחוס וכן ברמת הלחות, באיכות הניקוז של המים שנוצרו במסגרת תהליך הדחיסה, ובתעשיות מסוימות גם בכמות השמן השיורי, שעלול לגרום לזיהום (למשל בתעשיית המזון והשבבים)".

"אנחנו המשווקים הבלעדיים של מדחסי אוויר בורגיים משומנים ומדחסי אוויר בורגיים נטולי שמן מתוצרת החברה הגרמנית CompAir, המובילה בזירה הבינלאומית. המדחסים עומדים בכל התקנים המחמירים ביותר".

מהם החידושים הטכנולוגיים בתחום מדחסי האוויר?

"בתחום המדחסים נטולי השמן – CompAir יצאה לאחרונה סדרה חדשה של מדחסים (ES) המופעלים על ידי מנועים מגנטיים שהם יעילים יותר וחסכוניים באנרגיה".

"חידוש נוסף בתחום המדחסים נטולי השמן: סדרת ULTIMA – מדחסים בורגיים דו דרגתיים, עם מנוע בעל גיר דיגיטלי ובעל במהירות משתנה השולט בשתי יחידות הדחיסה. התוצאה: אופטימיזציה של מערכת הדחיסה שמשמעותה – יותר אוויר וחיסכון משמעותי באנרגיה. המדחס מפגין עליונות על פני מדחסי המתחרים בעלי אותו הספק. יתרון נוסף על פני המדחסים המקבילים: המדחס מעוצב כך שהוא תופס הרבה פחות מקום על רצפת הייצור (עד 40% פחות).

"ועוד חידוש: באמצעות שדרוג תוכנה ניתן להעלות את הספק המנוע ולאפשר גמישות תפעולית גדולה יותר. וכך, מפעל שהפעילות שלו גדלה ונדרש ליותר אוויר דחוס – לא חייב להחליף את המדחס הקיים או לרכוש מדחס נוסף. הוא יכול להגדיל את הספק המנוע באמצעות התוכנה".

"יש עוד חידוש עם פטנט רשום בתחום המדחסים הבורגיים המשומנים: סדרת FourCore, שבה שתי יחידות דחיסה אוגדו במארז אחד, המקטין את ממדי המדחס בעשרות אחוזים, וכך אפשר לקבל שתי דרגות דחיסה, ולהגדיל את יעילות הדחיסה ב-8% יחסית למדחסים באותו גודל".

איך אתם מתאימים ללקוחות שלכם את המדחסים שהם זקוקים להם?

"אנו עורכים במפעל סקר אנרגיה כדי שנוכל להמליץ ללקוחות על המדחס המתאים ביותר לצרכים שלהם וכך חוסכים להם הוצאות מיותרות".

"לצורך סקר האנרגיה רכשנו באחרונה מד ספיקה חדשני ומתקדם שפועל באמצעות גלים אולטרא-סוניים. מד הספיקה חיצוני ומתלבש על הצנרת מבלי שצריך לפרק אותה, או לקדוח בה חורים, ובכך נמנע הצורך להשבית את תהליך הייצור. מד הספיקה מספק לנו נתונים מדויקים על כמות האוויר שבצנרת וגם מאתר בעיות פוטנציאליות או תקלות קיימות. על בסיס ממצאי הבדיקות שערכנו, אנו יכולים לייעץ ללקוח אם הוא צריך להחליף את המדחס הקיים, בגלל שאינו יעיל מספיק, או שעליו לרכוש מדחס נוסף, וממליצים לו על המדחס שהוא זקוק לו. אחרי ההתקנה, הלקוח זוכה לתחזוקה שוטפת ולשירות תיקונים (אחריות היצרן לשש שנים)".

מה תציגו בתערוכה?

"נציג מדחס בורגי משומן עם מהירות משתנה בהספק של 100 כ"ס מתוצרת CompAir, בין המדחסים הנמכרים ביותר על ידינו".

"לראשונה, נציג מדחס בורגי נטול שמן המשמש בבתי חולים, בחדרים נקיים, בתעשיית התרופות ובייצור שבבים".

"נציג גם מייבש קירור (המייבש את האוויר לרמת הלחות הסטנדרטית הנדרשת) ומייבש ספיחה (בקווי ייצור רבים נדרשת לחות נמוכה יותר ממה שמייבש קירור מסוגל להשיג – ולשם כך נדרשים מייבשי ספיחה הפועלים באמצעות פחם, אלומינה ג'ל ומולקיולר סיב)".

"נציג גם מנקזים חכמים. להבדיל ממנקזים רגילים הפועלים עם טיימר גם כאשר אין מספיק נוזלים לניקוז (ובכך נגרם במקביל גם איבוד אוויר דחוס), המנקזים החכמים משחררים את הנוזלים רק כשיש מספיק נוזלים לשחרור, וכך מונעים את אובדן האוויר הדחוס".

יחידת Four Core

צילום באדיבות CompAir

מדחס משומן 400 כס מהירות משתנה

Ultima

"הטכנולוגיה מחברת בין מנהלי ה-FM לבין מקבלי השירות. ככל שהתפעול קל יותר – חווית השירות משתפרת"

צילום: לירון אלוני

ראיון עם דניאל מילוא, מנכ"ל קבוצת אלקטרה FM, יושב ראש הכנס למנהלי אחזקה ותפעול

במה עוסק הכנס?

"הכנס עוסק בניהול, אחזקה, שירות וחדשנות בעולם ה-Facility Management (FM) בכל סוגי המבנים והמתקנים בארץ ובעולם. מדובר באינטגרציה של תהליכים המאפשרת תפקוד פונקציונלי תקין של המבנים והמתקנים הללו. תפיסת ה-FM נוגעת בעשרות מערכות, בעשרות תהליכים ובנותני שירות בעלי כ-30 מקצועות שונים, שמעורבים במחזור החיים של המבנה או המתקן וזאת משלב התכנון, הבנייה, ההרצה, ההפעלה, התחזוקה והשדרוג. נותני השירות מיישמים טכנולוגיות מתקדמות שמשפיעות על יכולת קבלת ההחלטות והתפעול. הם לא עוסקים רק בתחום החשמל, המים, המיזוג או החנייה, למשל, אלא באינטגרציה של כל התחומים והתוצאה: יעילות תפעולית וחיסכון מצד אחד וחוויית לקוח הרבה יותר טובה מהצד השני. כשמדובר בנותני השירות – מדובר בגוף אחד, באינטגרטור, המאחד את כל הכוחות במקצועות השונים שפועלים בתוכו, קובע את רמת התפקוד והשירות, מודד את עצמו ואת התהליכים, ומעניק חווית שירות חיובית. כשמדברים על שביעות רצון הלקוחות, הכוונה לא רק להנהלה אלא לתנאי העבודה ולאיכות החיים של העובדים והאורחים".

"חבילת השירותים הניתנת ללקוחות לצד האחזקה עשויה לכלול גם ניקיון, אבטחה, חנייה, הדברה, גינון, הסעדה, כביסה (מדי עבודה), רכש והיסעים לעובדים. תורת ההפעלה מדברת על תהליכים אבל גם על מכלול היחסים בין נותן השירותים לבין הלקוחות שלו".

"חברות ה- FM אמונות גם על שירותים חדשניים עבור הלקוחות, למשל דאגה ל-Wellness של העובדים – באמצעות פעילות בריאות, אימוני כושר ותוכניות תזונה, שירותי היבריד  לניהול אופטימלי של חללי עבודה ועמדות עבודה, ועוד שירותים מוסיפי ערך על פי מידות הלקוח".

מה תפקידה של הטכנולוגיה בתחום ה-FM?

"תפקידה לחבר בין קהילת נותני השירות לבין קהילת מקבלי השירות. ככל שהחיבור הזה קל יותר לתפעול – חווית השירות משתפרת".

"עשייה תפעולית מורכבת ורב ממדית (מולטי דיסציפלינרית) כתוצאה מהמדידות משפרת מאוד את רמת השירות ומקטינה את מספר התקלות העלולות לשבש את תפקוד המתקן".

"לכל קריאת שירות, לאיש הניקיון או לטכנאי מיזוג האוויר  יש מעטפת שלמה של מדידות שבודקת אם הפעולה נעשתה בזמן, ואם איכות השירות עומדת בסטנדרטים שנקבעו. כדי לנטר ולמנוע תקלות והשבתת הייצור, יש שגרה של בדיקות וטיפולים מונעים. חיישנים בודקים את תקינות המערכות והתהליכים, מודדים את הזמן שחולף מתקלה לתקלה, ואם התחזוקה טובה הזמן הזה מתארך. אם הוא מתקצר סימן שהמערכת לא תוחזקה כראוי או שהגיעה לסוף דרכה (לכל מערכת יש אורך חיים מתוכנן הנדסית) ויש לשקול תיקונה, שדרוגה או החלפתה. חיישנים מחוברים גם בתוך חדרי השירותים, מודדים כמה אנשים נכנסו והשתמשו בשירותים ושולחים קריאות שירות לצוות הניקיון על פי הצורך (Service on Demand) ולא על פי זמנים קבועים מראש".

"לסיכום, חברות הניהול משדכות בין הלקוחות לבין אנשי המקצוע, ובעזרת טכנולוגיה מודדת, מבקרת ומשפרת את השירות. לאורך הזמן, נערכים תהליכי למידה ושיפור על בסיס הניסיון שנצבר".

באיזה נושאים יתמקדו המרצים בכנס?

"בועז  קידר, מנכ"ל ServicesApp ידבר על חדשנות וקיימות – פתרונות טכנולוגיים מתקדמים להשגת יעילות תפעולית וחיסכון. החברה שלו פיתחה כלי טכנולוגי אפליקטיבי שעליו יושבים כל הממשקים בין קהילת נותני השירות לקהילה מקבלי השירות. לדוגמה, אם אתה צריך אוטובוס להסעת עובדים, או איש ניקיון למשרד שלך או טכנאי למזגן שלך – אתה נכנס לאפליקציה שמנתבת את הפנייה לצוות הנכון, אתה יכול לצלם עם הטלפון שלך כתם על הרצפה או אביזר שבור, ושעון מתחיל לפעול ולמדוד את הזמן מרגע שהפעלת את השירות עד שהטכנאי הגיע ועד שיסיים את התיקון או שיאבחן כי צריך חלקי חילוף. יותר מזה: האפליקציה יודעת שפעם בחודש צריך לנקות חלונות או לתחזק מכשיר מסוים – והיא תשלח את המנקים ואת הטכנאים. אם אתה רוצה להזמין מקום חניה בחניון של אחת החברות או המפעלים שאתה אמור לבקר בהם, האפליקציה תמצא ותסדיר עבורך את החנייה".

כמה מילים בנושא קיימות, אופטימיזציה וניהול מבוסס נתונים?

"נושא הקיימות מתפתח בשנים האחרונות. חברת הניהול לוקחת על עצמה גם את האחריות על הסביבה – מחזור פלסטיק, אריזות מזון וסוללות משומשות, שימוש בכלים חד פעמיים, חיסכון באנרגיה, חימום מערכות מים באמצעות מתאן שמקורו באשפה הרטובה, וגם טיפול בנטרול פליטת הפחמן הדו חמצני".

"ד"ר מאור גנץ, מנהל מחלקת מחקר ופיתוח בחברת יורקסיס, ידבר על בינה מלאכותית ופריצת דרך מדעית באופטימיזציה של ניהול מבנים. החברה פיתחה תחנה מטאורולוגית זעירה המוצבת על גג בניין, מודדת את הטמפרטורה, הלחות ואיכות האוויר שמחוץ לבניין ומשווה לנתוני האקלים שבתוך הבניין. בעזרת בינה מלאכותית המערכת לומדת לאורך הזמן את ההתנהגות האקלימית בבניין ומחוצה לו ודואגת שהבניין יעמוד בנתונים הרצויים, תדע להזרים אוויר צח בשעות שאיכות האוויר ירודה, לחמם או לקרר, תוך חיסכון משמעותי בעלויות החשמל".

"דודו פדרו, סמנכ"ל תפעול בפאלאס דיור מוגן מקבוצת עזריאלי, ירצה על  ניהול תחזוקה מבוסס נתונים. כיום אנחנו מנהלים מתקנים ומבנים בעזרת איסוף ועיבוד מידע בעקבות מדידה רציפה של תפקוד מערכות ואנשי שירות. בעזרת המדדים היומיים, החודשיים והשנתיים מנהלי האחזקה לוקחים החלטות ניהוליות".

"טל אלמוג, סמנכ"לית משאבי אנוש באלקטרה FM תרצה על היבטי קידום ופיתוח קריירה למנהלי התפעול והאחזקה. כיום אנחנו נדרשים למנהלים הרבה יותר משכילים ונגישים טכנולוגית המסוגלים לטפל בתהליכים מורכבים הרבה יותר מבעבר".

יש שותפות אינטרסים, פתיחות ושקיפות בין נותני למקבלי השירות?

"פאנל של כל המרצים בכנס ידון במערכת היחסים בין מזמין העבודה (בעלים או מנהל מתקן, נציגות דיירים בבניין) לבין נותני השירות. פעם ציפו מהם למתן שירות על פי אמנת שירות. כיום התפיסה מדברת על שותפות האינטרסים, פתיחות ושקיפות. רמת השירותים נסמכת היום על דיסציפלינה מקצועית של יועצים שגם אותם צריך להכניס לתוך המשוואה כי הם מתכננים עבור הלקוחות איזה שירות לבקש".

"בשנים האחרונות יש לנו לקוחות חדשים – משתמשי הקצה. בבניין משרדים ענק של חברות הייטק – מקבל השירות שלי זה לא רק בעל הבניין אלא עובדים בני 25 – 30 עם עגיל באוזן, לפטופ וקורקינט שאם לא יהיו מרוצים מהשירות (שייק בכל בוקר ומקום להטענת המצבר, למשל) – הם פשוט יעברו לחברה אחרת".

"אנשים מן השורה לא יכולים לדמיין לעצמם עד כמה זה מורכב לנהל אחזקה של בניינים ומתקנים, כמו שקבוצת אלקטרה FM – שמונה חברות בנות עם 6500 עובדים – מנהלת את האחזקה של 3000 לקוחות עם 12 מיליון מטרים מרובעים".

"החזון שלנו להפוך יותר פסולת לחומרי גלם, ולזה קוראים: כלכלה מעגלית"

ראיון עם אלכס מנגולד, מייסד, בעלים-שותף ומנכ"ל חברת עלה שירותי אקולוגיה בע"מ למחזור, טיפול וניהול פסולת תעשייתית

"כלכלה מעגלית זו גישה החותרת למניעת בזבוז משאבים, חומרי גלם ואנרגיה ובזאת אנו עוסקים הלכה למעשה. לאחרונה השלמנו התקנת גג סולרי על מבנה המשרדים שלנו הבנוי מ-42 מכולות ימיות משומשות". כך אומר אלכס מנגולד, מייסד ומנכ"ל חברת עלה שרותי אקולוגיה, שמאז 1992 עומד בחזית הטכנולוגיה למחזור פסולת תעשייתית וחומרים מסוכנים בישראל".

"כיום אנו מובילים בתחום הטיפול בחומרים מסוכנים והפיכתם לחומרי גלם. הפסולת של האחד היא חומר הגלם של האחר. אנחנו מובילים פרויקטים משותפים עם הלקוחות שלנו, המשלבים כלכלה, חברה וסביבה, ויוצרים מצבים של WIN-WIN-WIN".

"ברשות החברה פיתוחים ייחודיים לטיפול בפסולת, המתווספים לטכנולוגיות שהובאו ארצה ושוכללו בהתאם לצרכים הייחודיים של השוק הישראלי".

מנגולד ועובדיו פיתחו טכנולוגיה ייחודית ופורצת דרך לטיפול ונטרול מיכלי אירוסול (תרסיסי הדברה, בישום, טיהור אוויר), וטכנולוגיה ייחודית לטיפול שטיפה ומחזור אריזות מזוהמות שהכילו חומרים מסוכנים.

איך התחלתם?

"התחלנו לפני 30 שנה כתחנת מעבר לטיפול בחומרים מסוכנים בתעשיית ציפוי מתכות, בבז"ן חיפה, בתעשיית הצבע והדפוס וכן במפעל לייצור להבי מטוסים של סטף ורטהיימר (פסולת של שפכים, אבקות, משחות, מוצקים, ובוצות שמכילות מתכות). לפני שש שנים הקמנו בקרית גת מפעל טכנולוגי ראשון  מסוגו המתמחה בקליטה, מחזור וטיפול בפסולת תעשייתית מסוגים שונים. בין כ-800 לקוחותינו – חברת החשמל, משרד הביטחון, מפעלי כי"ל, אינטל HP ועוד".

מה אתם עושים במפעל?

"בתהליכי הייצור של הדיו שמיוצר במפעל HP בקרית גת, נוצרים שפכים בוצה ומוצקים. אנו ממחזרים כמעט 90% מהפסולת של המפעל הזה והופכים אותה לחומר גלם ולאנרגיה. עד לפני שמונה שנים – 90% מהפסולת הועברה לשריפה ברמת חובב".

"באמצעות הטכנולוגיות שפיתחנו אנו מפרידים, מנקים ומסננים את הפיגמנטים מהנוזל האורגאני. הנוזל הנקי משמש כחומר גלם חדש וחוזר לשוק לייצור מוצר חדש – וזו כלכלה מעגלית שאנו גאים בה מאוד".

"על פי הרגולציה אסור להטמין במטמנות רגילות אריזות ריקות שהכילו חומרים מסוכנים כגון בקבוקי מעבדה, ג'ריקנים, חביות, קוביות IBC ושקים. אנחנו פיתחנו טכנולוגיות שממחזרות את האריזות הללו והופכות אותן לחומר גלם שממנו מייצרים מוצרים חדשים. בנוסף לכך, אנו מייצאים פסולת לאירופה, שמשמשת כתחליף אנרגיה לייצור חשמל וקיטור".

"ברשות החברה טכנולוגיות שונות לשטיפת אריזות בהתאם לסוגיהן ובהתאם לסוג החומר שהכילו. האריזות נשטפות ביסודיות לצורך שימוש חוזר. כ- 25% מהאריזות חוזרות לשימוש והשאר נגרסות, נשטפות ומועברות למחזור ולייצור מוצרים חדשים".

ספר על הטכנולוגיה לנטרול מיכלי אירוסול.

"בטכנולוגיה שלנו ניתן להוציא את שאריות הגז והנוזל האורגאני מתוך מכלי התרסיסים. את המכלים המרוקנים מעבירים למיחזור מתכות, ואת הנוזל הופכים לחומר גלם לייצור חשמל וקיטור".

"פיתחנו גם טכנולוגיה לטיפול בבלוני גז קירור שמורכבים במקררים ביתיים ובמזגני אוויר גדולים. אנו יודעים איך לנקב ולרוקן את הבלון משאריות הגז והנוזלים. הנוזל, שהא בעל ערך קלורי גבוה, משמש כתחליף אנרגיה, והמתכת מועברת לתעשיית מחזור מתכות".

מה החזון שלכם?

"להגדיל כמה שיותר את תחום הפעילות הייחודית שלנו – ולהפוך יותר פסולות לחומרי גלם. לצערי, המדינה מטילה רגולציה רבה על התחום שלנו. אין עידוד, ואין תמיכה בטכנולוגיות החדשות שאנו מייבאים".

מה תציגו בתערוכה?

"בתערוכה נציג את היכולות שלנו בהפיכת פסולת למשאב.  מקרנים יקרינו סרטונים ואנשי טכנולוגיה ומכירות בעלי ניסיון ידברו, יסבירו וינסו להפוך את המבקרים ללקוחות ולרתום אותם להיות שותפים פעילים בתהליך העולמי של כלכלה מעגלית".

משרדי חברת עלה הבנויים ממכולות ימיות

צילום באדיבות חברת עלה

עלה, טיפול בחומרים מסוכנים

עלה, טיפול בחומרים מסוכנים

עלה, שטיפת אריזות

"בתערוכה נציג אנלייזר חדשני לבדיקת איכות שפכים תעשייתיים ומוניציפליים המנטרים את הפאזה הגאזית"

ראיון עם עפר אנשר, בעלים ומנכ"ל חברת חפר מכשור ומערכות בע"מ

במה עוסקת חברת חפר?

"חפר מייצרת, מייבאת, מתקינה ומתחזקת סנסורים, ציוד ומערכות לניטור מים ושפכים (מוניציפליים ותעשייתיים), מתקני אנרגיה, (מגדלי קירור ודודי קיטור) ותהליכי ייצור (חומרי חיטוי וכימיקלים שונים)".

"אנו מספקים אנלייזרים, בקרים למדידה רציפה, סנסורים ואלקטרודות לבדיקות השונות (PH, אמוניה, נחושת, פלואוריד, ניטרט, כלור, מוליכות, קשיות, עכירות ועוד), ציוד מעבדתי, מכשור נייד וראגנטים לבדיקות נוזלים, משאבות מינון מדויקות להזרקת כימיקלים (במגוון ספיקות ולחצים –  מהפשוטות ביותר ועד משאבות חכמות בעלות גישה לבקרים ואוגרי נתונים), משאבות מגנטיות צנטריפוגליות, ומשאבות אוויר, מערכות UV לחיטוי מים ואוויר, מתקני ייצור אוזון ומתקני סינון בשיטת UF לסינון מים, שפכים ומחזור מי תהליך".

מי הלקוחות שלכם?

"לחפר יש כיום מעל  3000 לקוחות פעילים בישראל, אירופה, דרום אמריקה, במזרח התיכון ובמזרח הרחוק. עם לקוחותינו נמנים חברות ותאגידי מים, בתי חולים, מפעלי תעשייה, חברות בתחום החקלאות ועוד".

"אנו מספקים ללקוחותינו חבילת שירות מלאה למערכות הכוללת התקנה, חלקי חילוף, תמיכה שוטפת ואחריות. השירות הטכני כולל תיקונים, טיפולים תקופתיים, שירותי כיול ובדיקות. הצוות שלנו מורכב מאנשי מקצוע מומחים בתחום המכשור ובתחום המים והכימיה".

אילו חברות בינלאומיות אתם מייצגים?

"בנוסף למוצרים המיוצרים על ידנו ומשווקים בכל העולם, אנו מייצגים את החברות המובילות והוותיקות בשוק העולמי: Walchem (ארה"ב) בתחום הבקרים, Iwaki (יפן) בתחום משאבות המינון, המגנטיות ומשאבות האוויר,  Hanovia (אנגליה) בתחום מערכות UV לחיטוי מים ואוויר וחברת LaMotte האמריקאית בתחום מכשור נייד וערכות בדיקה לנוזלים, ואת חברת HEMERA הצרפתית בתחום האנלייזרים לגזים ונוזלים". 

מה החידוש הטכנולוגי האחרון בתחום?

"מדובר במוצר חדשני מתוצרת HEMERA הצרפתית שהולך לשנות את פני התעשייה – אנלייזר לביצוע בדיקות כימיות  במים, שפכים ונוזלים בכלל – לפני ואחרי טיפול. עד היום, כדי לעשות אנליזה כימית בנוזלים היה צורך בהוספת חומר כימי לנוזל הנדגם ובעזרת מערכת אופטית לבדוק את הצבע המתפתח. בשיטה זו, השפכים שהוכנסו לתא הדגימה נמצאים במגע עם המערכת האופטית ומזהמים אותה. בשיטה החדשה, מוסיפים לדגימה של השפכים חומר כימי שהופך את הנוזל לגז, שלא מזהם את המערכת האופטית ומבצע מדידה ספקטרלית בפאזה הגזית. כתוצאה מכך, האנלייזר החדשני הזה אינו זקוק כמעט לתחזוקה ועלויות התפעול שלו נמוכות מאוד. ישנה סדרה של אנלייזרים שכל אחד מהם בודק מרכיב מסוים בנוזלים כמו אמוניה, פוספאט, קשיות ועוד. לפני כשנתיים כבר בוצעו ההתקנות הראשונות וזו הפעם הראשונה שאנו מפרסמים אותן ומציגים אותם בתערוכה".

מה עוד תציגו?

"נציג בתערוכה שני בקרים חדשים מסדרת Intuition שיודעים להתחבר לכל סוג של סנסור ולבצע את כל סוגי הבקרה במתקני שפכים, מים ובקרת תהליך. כמו כן, נציג משאבות מינון חדשות וחכמות וסנסורים חכמים מסוגים שונים לבדיקות השונות בנוזלים".

בקר Intuition-6 של חברת WALCHEM

צילום באדיבות חברת חפר מכשור ומערכות בע"מ

סנסור COD

אנלייזר L800 של חברת HEMERA

בקר Intuition-9 של חברת WALCHEM

"הלקוח הראשון שלנו היה מפעל פרוטרום בעכו. ההזמנה ההיסטורית שלו ממוסגרת ותלויה עד היום על קיר משרדי"

ראיון עם אורי אור, מנכ"ל לאור הנדסה

חברת לאור הנדסה, שנוסדה בשנת 1979, היא אחת מהחברות המובילות בארץ בתחום השירותים לאחזקת מפעלי תעשייה, ומתמחה בניקויים תעשייתיים כגון ניקוי כימי והידרודינמי בלחץ מים גבוה, בציפויים נגד קורוזיה, אירוזיה ותקיפה כימית וכן באספקה ושיפוץ אטמים מכניים למשאבות וריאקטורים.

מנכ"ל החברה, אורי אור, מהנדס מכונות בוגר הטכניון,  בודק מוסמך לדודי קיטור וכלי לחץ, מהנדס קורוזיה מוסמך NACE ארה”ב ומוסמך NACE כמפקח צבע וציפויים. בעבר שירת כמכונאי בחיל הים וכמכונאי ראשי באוניות צי הסוחר הישראלי ובמכליות דלק. "האונייה היא עולם קטן וכל מה שיש בה קיים בכל מפעל – מנועים, ייצור חשמל, מדחסי אוויר, מערכות קירור ומיזוג אוויר, משאבות, דודי קיטור". הוא המשיך להפליג גם כששימש מרצה במכון להכשרה ימית בעכו.

באילו נסיבות הוקמה חברת לאור?

"ב-1979, בעיצומו של משבר הנפט, עבדתי על מכלית של חברת 'טרנסאויל' יחד עם חברי נחום לזר. אחרי שעגנו בפיורד בנורבגיה במשך כחצי שנה, ועם הפיצויים שקיבלנו מהחברה, החלטנו להקים חברה (ששמה 'לאור' נגזר משמות המשפחה שלנו – לזר+אור). נסענו לגטבורג וחתמנו שם על הסכם ייצוג בישראל עם חברה שבדית שמתמחה בכימיקלים לניקוי תעשייתי בלחץ מים גבוה. כשחזרנו לארץ כיתתנו רגלינו בין המפעלים ושיווקנו את השירות שלנו לניקוי תעשייתי. הלקוח הראשון היה מפעל פרוטרום בעכו. התבקשנו לפתוח בדחיפות סתימה בצנרת של אחד הריאקטורים שלהם. ההזמנה ההיסטורית של פרוטרום ממוסגרת ותלויה עד היום על קיר משרדי".

"אחר כך עבדנו עם כרמל אוליפינים, ובהמשך עם בתי הזיקוק, שם ביצענו ניקוי כימי של מחליפי החום. במקביל שיווקנו את השירות שלנו לניקוי דודי קיטור".

מהם תחומי ההתמחות שלכם?

"ברבות השנים התפתחנו לכיוונים נוספים. השירותים שלנו כוללים ניקוי כימי והידרודינמי בלחץ מים גבוה של מערכות, מבנים, מחליפי חום, דודי קיטור; ציפויי מגן פולימריים כנגד קורוזיה ושחיקה; כמו כן התמחינו באטמים מכניים למשאבות – למניעת דליפות מים, כימיקלים ודלק. אנו מייבאים, משווקים, מרכיבים, מתחזקים ומשפצים את האטמים בעת הצורך. אנו גם מייבאים ומשווקים משאבות ללחץ מים גבוה, חומרים וטכנולוגיה לדיכוי אבק, שמנים ומוצרי סיכה סינתטיים של ומקשרים אלסטיים".

אתם מייצגים יצרנים רבים מרחבי העולם.

"אנו נציגים ומפיצים בלעדית של חברת Flowserve בתחום אספקה ומעבדת שירות מוסמכת לאטמים המכניים וחידושם; אנו מיישמים בלעדית את שיטת Plastocor בתחום ציפויים למחליפי חום, נציגים בלעדיים של חברת Duromar בתחום ציפויי המגן; מייצגים את יצרנית שמני הסיכה הסינתטיים Royal Purple מטקסס, את יצרנית המקשרים האלסטיים Samiflex מספרד, את חברת Midwest מארה”ב ואת חברת Penzz Suppress המייצרות חומרים לדיכוי אבק, את חברת Conco ארה”ב למוצרי עזר לניקוי מחליפי חום, ואת חברת Stone Age לאמצעי ניקוי מחליפי חום ומערכות תעשייתיות".

מי הלקוחות שלכם?

"כיום אנו משרתים את חברת החשמל, בתי הזיקוק לנפט, כימיקלים לישראל, משהב”ט, רפא”ל, קמ”ג, התעשייה הצבאית, מפעלי ההתפלה, תחנות כוח פרטיות לייצור חשמל, נובל אנרג’י, שברון, רפק-אנרגיה, תשתיות נפט ואנרגיה, קצא”א, שירותי נפט, חברת המים מקורות, תנובה, מספנות ישראל, חיפה כימיקלים, דור כימיקלים, מכתשים-אדמה, מפעל המגנזיום בים המלח, תרכובות ברום בנאות חובב,  נשר מלט, נילית, טאואר, פלסטרו, פריגת, פרימור גן שמואל, פחמס עין החורש, החברה לשירותי איכות הסביבה, אינטל, רותם אמפרט, וגם מפעלי נייר בחדרה, סינרג’י כבלים, חברות ספנות, מרכזים רפואיים, בתי מלון,  ועוד רבים אחרים".

התמחות מיוחדת?

"אנו עושים ניקויים כימיים של צנרות נירוסטה במתקנים שונים, ביקבים, וגם בחברה לייצור סיבים לגרבי ניילון".

מה תציגו בתערוכה?

"נציג את הציפויים של מחליפי החום, נציב דגם קטן של מחליף חום שיאפשר לנו להמחיש את תהליך הציפוי על כל שלביו. עוד נציג אטמים מכניים, חומרים לניקוי תעשייתי, שמני סיכה סינתטיים. בין המבקרים בדוכן שלנו יהיו מהנדסים ומנהלי אחזקה והצוות שלנו יקדם את פניהם".

ניקוי אגדים

ניקוי כימי

ניקוי מחליף חום

ניקוי תעשייתי

פסיבציה

צילום באדיבות חברת לאור הנדסה

שיפוץ אטמים

פיתוח חדש: מערכת לאיתור והתרעה על נזילות בצנרת, בשסתומים, בברזי פיקוד ובמשאבות

Leaco) Leakage Control System) - מערכת עצמאית לאיתור נזילות עד טווח של 100 מטר ושליחת התרעה - זה הפיתוח החדש של חברת  Freudenberg Sealing Technologies. המערכת מיועדת לאתר נזילות מריתוכים וממיכלים במפעלים בעלי קווי צנרת רבים, שסתומים, ברזי פיקוד, משאבות ועוד.

"מדובר במערכת איכותית ואמינה המסוגלת לאתר נזילות במהירות מרבית". כך אומר ישראל ברוכין, הבעלים ומנכ"ל חברת אטמי ישראל, נציגתה הרשמית הבלעדית של Freudenberg Sealing Technologies בארץ, העוסקת ביבוא ובשיווק אטמים איכותיים, ובמתן פתרונות הנדסיים ושירות למגוון ענפי תעשייה בארץ.

מכשיר לאיתור נזילות

צילום באדיבות Freudenberg Sealing Technologies

מכשיר לאיתור נזילות